X

Philips

Jarenlang maakte ik de materialen voor de Philips Product Presentatie (de legendarische Philips PPP). Al is dit wel al even geleden.

Niet zomaar een klusje maar een hele eer, dat mag je niet zomaar doen. Reden? Een hele goede verstandhouding, vertrouwen en presteren (leveren). Als men op zondagavond belt dat er een product gewijzigd is, dan kruip je achter de presentatie en pas je het aan. Op maandag om 9 uur kijken er dan honderden retailers naar jouw film en presentatie met het juiste model.

Hoge lat? Zeker, maar wel heel gaaf om aan die eisen te voldoen. Hier leerde ik dat je succes vooral bepaald wordt door, zoals de directeur marketing het verwoorde, “op tijd moet leveren en van goede kwaliteit”. De prijs zou dan minder relevant zijn (?)

Philips was misschien wel een hoogtepunt welke begon met het onmogelijke. De vraag was om een promotiefilm te maken voor in een bioscoop. Of ik dat kon? …. Even denken… ja dat kan. Zes weken niet slapen verder werd de film met applaus ontvangen in Eindhoven door heel veel medewerkers. Wow, daar doe je het voor.

Maar ook de presentatie door heel “Living Tommorow” op elk scherm, muur en in de filmzaal mocht er zijn. Grappig toch hoe film emoties kan losmaken. Zeker als je in het midden van de filmzaal zit en de reacties om je heen polst.

Hier leerde ik dat de emotie van je film vooral bepaalt wordt door de keuze van je muziek en de soundeffects onder je film. Meer dan 75% van de emotie komt uit geluid. Een bezoek kan de film niet beschrijven als deze zonder geluid getoond wordt. Dat had ik me nooit gerealiseerd. Maar komende uit een professionele muziek-familie, is dit wel aan mij besteed en een groot deel van mijn passie.

Naast al dit werk maakte ik ook altijd een mooi verslag van het jaarlijkse golftoernooi op de Eindhovense. Prachtige baan trouwens, als je van golf houdt. Een foto hiervan zit in deze site verstopt.

Een impressie DVD

Screenshot uit een Promo-Film

Overal Film

Vanuit dit bureau